MaRun Week 2021!

Ondanks de versoepelingen van de Corona maatregelen wordt ook 2021 geen MaRun georganiseerd zoals iedereen gewend is. Door de lange tijd van onduidelijkheden m.b.t. maatregelen is de voorbereidingstijd te kort om een goed evenement te organiseren. Een evenement op deze korte termijn organiseren zou niet goed doen aan de lopers, sponsoren en het goede doel.

Om toch in beweging te blijven is er de MaRun Week! Iedereen kan van 19 t/m 25 september gratis het parcours van 5 of 10 km afleggen. Op deze manier loopt niet iedereen tegelijk en kan je zelf je ideale tijdstip bepalen. Ook kan je zo vaak mee doen als je wilt. De snelste tijd geldt!

Let op! We hebben een nieuwe route uitgestippeld met de start en finish in het winkelcentrum De Wending. De MaRun banner staat tijdens de MaRun Online Loop bij de start tegenover de kapper ‘Just For You’. De andere banner staat bij de finish op de kruising Wendtsteinweg – Hoornweg. Hieronder de beschrijving en strava link.

Je kunt gebruiken maken van Strava om je tijd te registreren via je smartphone of smartwatch. De mensen die geen gebruik van Strava maken kunnen hun tijd zelf bijhouden. Maak een foto van je tijd op je horloge of stopwatch en stuur deze op naar [email protected]. We zullen in de week van 19 t/m 25 september de uitslagen dagelijks bijwerken op de website www.marun.nl

Veel succes en plezier met de MaRun Challenge.

 

Route 5 km (link strava)

De start is op De Wending tegenover de Regiobank en Makelaardij Reinette. Loop de Raadhuisstraat in. Ga aan het eind naar links de Molenstraat in en direct rechts de Thorbeckestraat in. Ga aan het eind met de weg mee naar links de Kievitstraat in. Ga de eerste rechts en direct weer rechts het Kerkpad op. Vervolg de route na de vijver de Spoorstraat in. Vervolg de route en ga na Kruisweg 83 naar rechts. Ga aan het eind naar rechts het Malijksepad op. Ga na 700 meter naar links en blijf op het Malijksepad. Ga rechts het Boereveld is. Vervolg het pad naar links en ga De Terp in. Ga aan het eind links de Alberdaweg op. Ga bij de rotonde rechts de Lindsterlaan in. Ga aan het eind rechts de Wendtsteinweg in. De finish is op de kruising van de Wendtsteinweg en Raadhuisstraat.

Let op! Het eindbordje met 5km is geen richtingaanwijzer. Ben je halverwege gestart? Ga bij het 5km bordje naar links de Raadhuisstraat in.

 

Route 10 km (link strava)

De start is op De Wending tegenover de Regiobank en Makelaardij Reinette. Loop de Raadhuisstraat in. Ga aan het eind naar links de Molenstraat in en direct rechts de Thorbeckestraat in. Ga aan het eind met de weg mee naar links de Kievitstraat in. Ga de eerste rechts en direct weer rechts het Kerkpad op. Vervolg de route na de vijver de Spoorstraat in. Vervolg de route en ga na Kruisweg 83 naar rechts. Ga aan het eind naar rechts het Malijksepad op. Ga voor de burg naar links. Ga naar ca. 1 km naar links Willemstad in. Ga na een aantal bochten na 500 meter naar links het fietspad in. Ga aan het einde naar rechts de Jonkersvaart op. Ga de eerste brug over en vervolg de Jonkersvaart. Ga aan het einde naar rechts het fietspad van de Lindsterlaan op. Ga na 700 meter naar links de Houtwal op. Ga na 1,8 km naar rechts het fietspad op. Steek de Alberdaweg over en ga naar links. Ga na 75 mtr naar rechts. Loop langs de sportvelden en ga naar rechts langs de parkeerplaats van De Holten. Ga aan het eind naar rechts de Hoornweg op. Vervolg je weg de Wendtsteinweg in. De finish is op de kruising van de Wendtsteinweg en Raadhuisstraat.