MaRun loopt € 4.782 bij elkaar voor Stichting Leergeld

Afgelopen zaterdag vierde de MaRun haar 5e lustrum met een wandeltocht in de ochtend en hardloopevenement in de middag. Ondanks de weervoorspellingen kwamen meer deelnemers dan vorig jaar aan de start en werd tevens een hoger bedrag uitgereikt aan het goede doel.

De wandeltocht, met een afstand van 10km of 16km,  bracht de deelnemers in heerlijk wandelweer langs mooie plaatsen in de Marumer omgeving.  De Heemkundekring verzorgde de informatie over 5 gebieden waaronder de Marumerlage, Hof van Arcadia en de vistrap in het Oud Diep.

In de middag zetten de kinderen, onder toeziend oog van gedeputeerd Tjeerd van Dekken, hun beste beentje voor op de afstand van 1km of 2km. Maar liefst meer dan 100 jonge lopers kwamen in beweging voor een prachtige MaRun medaille.

Vervolgens was de beurt aan de lopers voor de afstanden 5km en 10km.  De 5km werd bij de dames gewonnen door Tine Zwiers (21m35s) en bij de heren door Rindert Keulen (16m59s). De 10km werd bij de dames het snelst afgelegd door Indra de Weert (46m37s). Bij de heren werd dit jaar het parcoursrecord op de 10km verbeterd. Andrea Pletle finishte op 37m15s.

De strijd om de prestigieuze titel ‘Best Lopend Bedrijf’ werd dit jaar gewonnen door Club Fysiek uit Marum met een gezamenlijke tijd van 4 lopers van 1u23m53s. Slechts 11 seconden daarachter werd Kompleet Fokkerijbegeleiding tweede. De top 3 werd gecomplementeerd door Bies Metaal.

Tot slot werd een cheque uitgereikt aan Johan Heddema namens Stichting Leergeld. Dankzij de vele deelnemers, sponsoren en vrijwilligers kon er een cheque uitgeschreven worden met een waarde van € 4.782. Met meer deelnemers en een hoger bedrag voor het goede doel gaat de MaRun 2019 succesvol de boeken in.