Route1

MaRun 2019

Op 28 september 2019 is alweer de 5e MaRun! Het evenement is in 2015 begonnen als een kleine sponsorloop als onderdeel van het startweekend van de gezamenlijke kerken in Marum. Het goede doel wat ondersteund werd was de Voedselbank Westerkwartier. Het bleek een goede combinatie om Marumers letterlijk in beweging te krijgen voor een goed doel. In 2016 is het alom bekende parcours van de Marumer Omloop geadopteerd waarbij ook de kinderen een speciale afstand konden lopen. Dit concept is de afgelopen jaren verder uitgebouwd waarbij afgelopen jaar meer dan 350 deelnemers aan de start verschenen.

Dit jaar is, naast de 5km, 10km, afstanden voor de kinderen en de bedrijvenloop een wandeltocht toegevoegd. Deze wandeltocht heeft een afstand van 10km en 16km. Het parcours gaat langs mooie plekken in de omgeving van Marum. Deze plekken zijn beschreven door de Heemkundekring Vredewold West.

Totaal verwachten we in 2019 ca. 650 deelnemers verspreid over het hardlopen en wandelen. Dankzij de trouwe lopers, vrijwilligers, supporters en sponsoren kunnen we een sportief evenement in Marum organiseren waarbij de gehele opbrengst naar een goed doel gaat.

Stichting Leergeld

In 2019 lopen wij met de MaRun voor Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld. Leergeld wil dat alle kinderen kunnen meedoen. Met een excursie, met sport, met school. Leergeld helpt met sportschoenen, een fiets, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is. Kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. Samen naar school kunnen fietsen maakt dat je erbij hoort. Leergeld zegt: Nu meedoen is straks meetellen. Meer informatie op www.leergeld.nl/westerkwartier-noordenveld