Stichting MaRun

De MaRun is een recreatief hardloopevenement waaraan een ieder kan meedoen. De opgenomen afstanden zijn 5km en 10km die langs in een mooi parcours in de buitengebieden van Marum liggen. Het boerenlandschap wordt afgewisseld met bos, heide en houtwallen.

Kinderen: Er zijn ook een kortere afstanden opgenomen zodat kinderen van alle leeftijden ook kunnen hardlopen. Kinderen kunnen zich opgeven via hun eigen basisschool Springplank of De Bron. Zit je niet op één van deze scholen en toch meedoen? Stuur een mailtje naar info@marun.nl of neem contact op met Mark Pomper.

De MaRun ondersteund een goed doel welke jaarlijkse wordt gekozen. Zo hebben de Voedselbank en Vrienden van de Hoorn reeds een bijdrage mogen ontvangen uit eerdere edities van de MaRun. Nieuwe ideeën van goede doelen zijn van harte welkom!

Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische tijdsregistratie. Elke deelnemer krijgt een startnummer met chip welke zorgt voor een zorgvuldige uitslag inclusief een finish foto. Deze zijn na afloop van het hardlopen te vinden op de website.

Inschrijven

Programma

De MaRun 2018 wordt gehouden op 29 september met de start en finish in de Marktstraat te Marum bij café Marktzicht.

Graag een kwartier voor aanvang van je subgroep met je startnummer aanwezig i.v.m. de warming up. Startnummer kan in café Marktzicht opgehaald worden.

Na afloopkan er gebruik gemaakt worden van de douches in Sporthal De Holten van 16:30 – 18:00 uur.

MaRun jeugd

Kinderen die nog op de basisschool zitten mogen de volgeden afstanden lopen:
Groep 1 t/m 4 – 2 x 350 mtr (700 mtr) – starttijd: 14:45 uur
Groep 5 en 6 – 1 x 1000 mtr (1000 mtr) – starttijd 15:05 uur
Groep 7 en 8 – 2 x 1000 mtr (2000 mtr) – starttijd 15:20 uur

15:45 uur – Prijsuitreiking

Het parcours voor groep 1 t/m 4 ligt aan de marktstraat. Zij lopen heen en weer door de straat. Kinderen uit groep 7 en 8 mogen kunnen er ook voor kiezen om 5 km te lopen.

MaRun 5km
14:00-15:30 Inschrijvingen
16:00- Start 5 km
17:30- Prijsuitreiking

MaRun 10km
14:00-15:40 Inschrijvingen
16:10- Start 10 km
17:30- Prijsuitreiking

Het parcours

>Het parcours van de MaRun start, net als de Marumer omloop, aan de Noorderringweg te Marum. De 5 km loopt via de Zethuisterweg, Trimunterweg, Natuurpad, Randel en Hoornweg naar de finish in de Marktstraat. De 10 km loopt via de Zethuisterweg, Leidijk, Trimunt, Kloosterweg, Postdijk, Haarsterweg en Hoornweg naar de finish in de Marktstraat. De afbeelding hiernaast geeft de afstanden aan in blauw (5km) en rood (10km).

In het start/finish gebied en halverwege de 10km zal een EHBO post aanwezig zijn. Ook zal halverwege de 10 km een waterpunt ingericht worden.

Het parcours van de kortere afstanden wordt nog vastgesteld.

Tijdsregistratie

De MaRun heeft Jahoma inschakeld voor de tijdregistratie van alle afstanden. Bij de tijdsregistratie wordt de bruto tijd geregistreerd

De startnummers, mogelijk gemaakt door Smilease, bevatten een chip welke tot op een afstand van maximaal 400cm gelezen kan worden door een scanner. Bij de finish staat een scanner opgesteld die automatisch het unieke identificatienummer van elke chip die in de buurt komt uitleest. Chip en uitleestijd worden opgeslagen in de aan de scanner verbonden computer. De scanner wordt continue uitgelezen door de computer. De computer combineert alle gegevens met de inschrijvingen en maakt daarvan een uitslag lijst.

De startnummers worden na afloop weer ingeleverd.